Agenda

Zondag 26 april 2015

Stekjesmarkt

Op zondag 26 april van 14:00 uur tot 16:00 uur organiseert de werkgroep natuurlijk tuinieren & beheer een voorjaarsmarkt voor stekjes, planten, zaaigoed, gereedschap, boeken en alles wat je maar kunt bedenken dat met natuurlijk tuinieren te maken heeft. Heb je stekken over, teveel voorgezaaid, genoeg van die ene struik, een boek over, een stuk gereedschap in de verkoop, een heerlijk recept of wil je andere zaken delen met je medetuinders? Kom naar de voorjaarsmarkt!

En de markt is niet het enige dat op het programma staat

Kom kijken, leren en helpen met het voorzaaien van nieuwe bermplanten. Omdat we liever geen cultuurplanten willen gebruiken maar kiezen voor natuurlijk tuinieren neemt Pieter Wagenborg (tuin 43-44) een selectie zaad mee van bermplanten. Dit zaad wordt tijdens de voorjaarsmarkt gezaaid. We willen dit doen door middel van kleine workshops. Heb je nog een kweekbak over, of een lege kwarkdoos met transparante deksel, neem ze mee naar de markt en help mee aan het verrijken van de bermen op het park.

Ella Huisman (tuin 87) is aanwezig om u van alles uit te leggen en te vertellen over natuurlijk tuinieren. En Margot Heere staat garant voor een heerlijke kop koffie of thee.

Heeft u nog idee├źn voor de voorjaarmarkt? Neem gerust contact op via natuurlijktuinieren@atvdehogeweide.nl

 

 

 

 

 

 

Tuinkalender

Velt, vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren heeft een handige tuinkalenders ontwikkelt. Per week en zelfs per dag geeft de kalender aan wanneer je radijsjes en sla kan zaaien of de pruimenboom kunt snoeien.