Lid worden

Het lidmaatschap voor de tuinen staat open voor iedereen die woonachtig is in de regio Utrecht. Per lid kan slechts één tuin uitgegeven worden.

Contributie en pacht

De pacht wordt berekend per vierkante meter. De tuinen hebben een gemiddelde omvang van 250 vierkante meter. De contributie is voor ieder lid gelijk. Beide bedragen worden per jaar geïndexeerd. Er wordt eenmalig een borg gevraagd. Dit bedrag wordt teruggestort als u opzegt en geen schulden heeft achtergelaten.

Prijzen 2020

Contributie € 132,00
Pacht € 0,68 per m2
Eenmalige borg € 300

Met een U-pas krijgt u korting.

Wachtlijstregeling

Omdat momenteel (20-06-2020) alle tuinen zijn verhuurd en er een wachtlijst is van 50 personen is besloten de inschrijving als aspirant lid (wachtlijst) tijdelijk te stoppen. Als er weer sprake is van een goede doorstroming zal inschrijving voor de wachtlijst worden hervat.

Als er een tuin is vrij is, wordt die aangeboden aan het eerste aspirant-lid op de wachtlijst. Er wordt daarbij rekening gehouden met de aangegeven voorkeuren, zoals al of niet een huisje of kas op de tuin. Een aangeboden tuin mag worden geweigerd, maar na drie afwijzingen komt het aspirant-lid onderaan de wachtlijst te staan. Wie kiest voor een tuin waarop al een huisje of kas staat, krijgt de vraagprijs van de opstallen doorgegeven. De onderhandeling over de opstallen wordt direct met de eigenaar ervan gevoerd. Als er geen overeenstemming wordt bereikt, blijft de plaats op de wachtlijst gehandhaafd.

Als een lid van de vereniging een koper heeft voor zijn huisje/kas, die niet op de wachtlijst staat, benadert de vereniging eerst alle aspirant-leden op de wachtlijst, die aangegeven hebben een tuin met een huisje te willen. Pas nadat deze aspirant-leden aangegeven hebben niet geïnteresseerd te zijn, kan de betreffende koper zich als lid laten inschrijven.

Bij het accepteren van een aangeboden tuin, wordt een aspirant-lid ingeschreven als lid van de vereniging.

Tuinhuis, gereedschapskist en kas

Het is toegestaan om op een tuin een tuinhuis, kas of gereedschapskist te plaatsen. Het type tuinhuis dat is toegestaan op het complex is speciaal voor de vereniging ontworpen. Het kan in drie verschillende afmetingen worden geleverd met een maximale oppervlakte van 21 m2 en een nokhoogte van maximaal 2,64 m. De uitvoering ervan moet zijn in de houtsoort Red Cedar. Zelf een (ander) bouwsel neerzetten, is niet toegestaan.

Ook de tuinkisten zijn volgens een speciaal ontwerp. De maximale afmetingen van een gereedschapskist zijn 2 m. x 1 m. x 0,80 m. De uitvoering is in hout. Een plantenkas mag maximaal 10 m2 groot en 2,50 m. hoog zijn.

Inschrijven

Momenteel is het niet mogelijk in te schrijven als aspirant lid (wachtlijst).