Het lidmaatschap voor ATV De Hoge Weide staat open voor iedereen die woonachtig is in de regio Utrecht. Per lid kan slechts één tuin uitgegeven worden.

Onze wachtlijst is vol en inschrijven is op dit moment niet mogelijk.

Bent u ingeschreven op de wachtlijst en wilt de regels omtrent de wachtlijst nog eens inzien dan kan dat hier.

Contributie en pacht

De pacht wordt berekend per vierkante meter. De tuinen hebben een gemiddelde omvang van 250 vierkante meter. De contributie is voor ieder lid gelijk. Beide bedragen worden per jaar geïndexeerd. Er wordt eenmalig een borg gevraagd. Dit bedrag wordt teruggestort als u opzegt en geen schulden heeft en als u de tuin volgens de regels van de vereniging achterlaat.

Tuinen en bewerking

De tuinen zijn ongeveer 250 m2 en kan 14x18 meter zijn. Het bewerken van deze tuin kost u gemiddeld minimaal 8-10 uur per week. De basis van de grond van de tuinen is klei. Het bewerken hiervan kost de nodige energie. Niet iedereen heeft behoefte aan een tuin van 250 m2. Daarom bieden wij ook halve tuinen aan. Zeker voor mensen met weinig of geen ervaring kan het prettig zijn om wat kleiner te beginnen. Zo kunt u ervaren hoe het tuinieren u bevalt. Na 1 jaar kunt u bij coördinator tuinverhuur aangeven dat u graag een hele tuin wilt.

We zijn een vereniging

ATV De Hoge Weide is een vereniging met actieve leden die hun passie voor tuinieren met elkaar delen. Als lid wordt daarom van u verwacht dat u zich actief inzet voor de vereniging. Dit kan op allerlei manieren: als bestuurslid, door deel te nemen aan de diverse commissies of door mee te doen met het onderhoud van Park Groenewoud (waar de tuinen zijn gevestigd) om het park steeds weer een beetje mooier, groener en duurzamer te maken. ATV De Hoge Weide is dus geen verhuurorganisatie van tuinen.

Prijzen 2022

Contributie € 136,00
Pacht € 0,70 per m2
Eenmalige borg € 300

Met een U-pas krijgt u korting.

Tuinhuis, gereedschapskist en kas

Het is toegestaan om op een tuin een tuinhuis, kas of gereedschapskist te plaatsen. Het type tuinhuis dat is toegestaan op het complex is speciaal voor de vereniging ontworpen. Het kan in drie verschillende afmetingen worden geleverd met een maximale oppervlakte van 21 m2 en een nokhoogte van maximaal 2,64 m. Zelf een (ander) bouwsel neerzetten, is niet toegestaan. Ook de tuinkisten zijn volgens een speciaal ontwerp. De uitvoering is in hout. Een plantenkas mag maximaal 10 m2 groot en 2,50 m. hoog zijn. Er zijn meer regels die gelden. Deze vindt u in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging.

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens

De door u verstrekte gegevens via het wachtlijstformulier gebruiken wij alleen met het doel u te informeren zodra u de mogelijkheid krijgt om lid te worden en niet voor andere doeleinden. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt. Zie hiervoor ook onze Privacyverklaring.